1 d’ag. 2017

Enveja


Tampoc no es tracta de deixar de valorar el que tenim. Entre moltes altres coses, unes fires (de dia a Son Carrió i nocturna a Sant Llorenç) que són deganes i referents que han volgut copiar a molts d'altres indrets; un sa Màniga que va a tota pastilla i també és referent a tota la contrada; un Espai 36 que, ja en el primer aniversari compta amb la «visita de 21000 usuaris»; un posicionament clar en relació al tren, als desastres del 36...; l'actitud laxa en quan aparcaments, circulació, normatives, pactes... que facilita un cert marge de llibertat, una tolerància generalitzada (si mes no fins que «em toquen lo meu») que facilita el que anomenem «bon viure».
(Com no podia ser d'altra manera, però, sempre hi ha d'haver algú que, sense disposar d'un criteris gaire clars -ara si, ara no- ha de trobar ossos en el lleu.)

El reconeixement al nostre «bon viure» i al que podem gaudir no ha d'entelar tampoc el reconeixement i valoració d'aquelles iniciatives externes que, d'enfora -i sense conèixer-ne els detalls- semblen encertades.
Iniciatives que fan enveja, sana enveja.
Sense anar més lluny i recollit de la premsa professional, entre d'altres, sembla que:
-A Artà fan consultes, demanen opinió als ciutadans sobre determinats temes.
-Manacor es declara «ciutat educativa», amb un munt de mesures derivades de tal consideració.
-Santanyí reconeix els estudiants més destacats del Terme amb l'assignació de determinades beques.
-Son Macià, que accepta obertament la prioritat turística, disposa dels carrers del nucli urbà amb indicadors de «prioritat vianants»
-Manacor, entre moltes altres coses -i això que és un poble lleig i de desgavell urbanístic- disposa de «Xítxeros amb empenta», un grup de joves actiu, crític i feiner que no es regala al poder.
-Son Servera, a la web municipal, emmarcat en l'Índex de Transparència dels Ajuntaments, ofereix una pàgina oberta a grups polítics municipals i entitats veïnals poden publicar les seves propostes.
...
Un cert grau d'humilitat, el desig de facilitar i possibilitar altres mirades, també ajuda a créixer.